Florejacs és una entitat de població del municipi de Torrefeta i Florejacs, a la comarca de la Segarra

 



Florejacs, un poble medieval de la Segarra


Florejacs és un petit poble de la comarca de la Segarra, situat a l'extrem occidental del municipi de Torrefeta i Florejacs. El nucli antic del poble, d'origen medieval, conserva un traçat de carrers estrets i entortolligats que s'enfilen cap al castell, que domina el poble des d'un turó.

Els seus orígens es remunten a l'època prehistòrica, però el poble va adquirir importància durant l'edat mitjana, quan va ser un important centre feudal. El castell de Florejacs, que data del segle XI, va ser la seu dels senyors de Florejacs, una família que va tenir un paper destacat en la història de la comarca.

El castell és el principal atractiu turístic del poble. Es tracta d'un castell medieval que ha estat restaurat i que ofereix visites guiades. L'església parroquial de Santa Maria, d'estil neoclàssic, és un altre lloc d'interès.

Des de Florejacs es poden fer diverses rutes senderistes per descobrir els voltants del poble. Una de les rutes més populars és la ruta de Llorenç i les Sitges, que passa per dos castells visitables i diversos punts d'interès naturals.

La festa major se celebra el 14 i 15 d'agost. Durant aquests dies, el poble s'omple d'activitats, com ara sopars populars, concerts, balls i jocs.

En conclusió, Florejacs és un poble encantador que ofereix als visitants un viatge al passat. El seu nucli antic, el castell i les rutes senderistes que surten del poble són alguns dels atractius que fan d'aquest poble un lloc ideal per a una escapada.










































El Vilosell

El Vilosell
Les Garrigues

Entrada destacada

Castellnou de Carcolze (Alt Urgell)

 

Gramuntell

Gramuntell
La Segarra

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà
Solsonès

Ribelles

Ribelles
Noguera

Tivissa

Tivissa
Ribera d'Ebre