Puigverd d'Agramunt (Urgell)

 

 

Puigverd d'Agramunt és un acollidor poble situat a la comarca de l'Urgell. Amb les seves estretes carreteretes, aquesta localitat captiva els visitants amb l'encant d'un poble rural i una atmosfera tranquil·la.

El nucli antic de Puigverd d'Agramunt està dominat per la seva església parroquial dedicada a Sant Pere, un edifici d'interès arquitectònic que data del segle XVII. Aquesta església presenta una façana barroca i un campanar de caràcter defensiu, que ofereix una visió de la riquesa històrica del poble.

Una de les principals atraccions de Puigverd d'Agramunt és el seu entorn natural. El poble es troba envoltat de paisatges rurals impressionants, caracteritzats per camps de conreus, fruita dolça, oliveres i vinya. És un lloc perfecte per agradables passejades a peu o en bicicleta, gaudint de la serenor de la natura i admirant les vistes panoràmiques de l'entorn.

Carrer i campanar


Puigverd d'Agramunt celebra diverses festes tradicionals al llarg de l'any, que reflecteixen la seva rica cultura i tradicions. La Festa Major d'estiu, que se celebra la tercera setmana de setembre, és una de les festes més importants, on es realitzen activitats com correfocs, balls populars, concerts i altres esdeveniments festius que apleguen els habitants del poble i els visitants. També celebren la festa major d'hivern, el segon diumenge de Maig.

Des del punt de vista gastronòmic, Puigverd d'Agramunt ofereix als visitants l'oportunitat de gaudir de la deliciosa cuina catalana. És conegut per la seva producció d'oli d'oliva, mel i altres productes locals. Hi ha diversos restaurants i bars on es pot degustar la gastronomia tradicional de la zona, com ara plats amb oli d'oliva, embotits i formatges locals.

En resum, Puigverd d'Agramunt és un poble encantador a la comarca de l'Urgell que ofereix una combinació de bellesa natural, patrimoni històric i autenticitat rural. És un destí perfecte per a aquells que busquen tranquil·litat, la possibilitat de connectar amb la natura i gaudir de l'hospitalitat de la gent local.


Castell de Puigverd d'Agramunt


Plaça, carrer

Ajuntament de Puigverd


Actualment, s'hi està duent a terme la consolidació estructural i rehabilitació de les voltes del cacau amb restitució de desguassos. Recuperació d'accessos i dels espais interiors.

Molí del Senyor

Molí del Senyor

Voltes de Puigverd



El Vilosell

El Vilosell
Les Garrigues

Entrada destacada

Castellnou de Carcolze (Alt Urgell)

 

Gramuntell

Gramuntell
La Segarra

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà
Solsonès

Ribelles

Ribelles
Noguera

Tivissa

Tivissa
Ribera d'Ebre