La Vilella Baixa (Priorat)



Església parroquial de Sant Joan Baptista acabada en una plaça



La Vilella Baixa és un encantador poble situat a la comarca del Priorat. Aquesta localitat, envoltada de muntanyes imponents i paisatges vinícoles espectaculars, és coneguda per la seva rica tradició vitivinícola.

Amb les seves cases de pedra i carrers estrets, La Vilella Baixa captiva els visitants amb un encant rústic i una atmosfera tranquil·la. Passejar pels seus carrers empedrats és com retrocedir en el temps, ja que molts dels seus edificis mantenen l'arquitectura tradicional.

Un dels grans atractius d'aquesta localitat és la seva ubicació privilegiada enmig de les terres vinícoles del Priorat. Els visitants tenen l'oportunitat de descobrir les vinyes que envolten el poble, conèixer els cellers de renom i degustar els prestigiosos vins del Priorat, famosos per la seva qualitat excepcional. Els amants del vi trobaran a La Vilella Baixa un autèntic paradís.

A més de la seva oferta enoturística, el paisatge natural que envolta el poble és impressionant. El Priorat és conegut pels seus penya-segats, valls profundes i serralades, que ofereixen vistes panoràmiques increïbles. Els excursionistes i amants de la natura trobaran aquí un munt de rutes per explorar i admirar la seva bellesa.



Skyline de la Vilella Baixa



La Vilella Baixa també destaca pel seu ric patrimoni cultural i arquitectònic. L'església parroquial de Sant Joan Baptista, construïda en el segle XVIII, és un dels seus edificis més emblemàtics. A més, el poble compta amb diverses ermites i capelles disperses pel seu territori, que són testimonis de la seva història religiosa i cultural.

Durant l'any, La Vilella Baixa celebra diverses festes tradicionals, com ara la Festa Major, en honor al seu patró Sant Joan Baptista. Aquestes festivitats ofereixen als visitants l'oportunitat de participar en activitats festives, gaudir de la música tradicional i conèixer la cultura i les tradicions locals.

En resum, La Vilella Baixa és un autèntic tresor del Priorat. Amb el seu paisatge vinícola impressionant, el seu patrimoni cultural i la seva autenticitat rural, aquest poble captiva els visitants i ofereix una experiència única. Si tens l'oportunitat de visitar-lo, segurament et deixarà meravellat amb la seva bellesa i encant característics.



Edifici singular de la Vilella Baixa


La Vilella Baixa es troba a uns 56 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Tarragona i a uns 148 quilòmetres al sud-oest de Barcelona. Està ubicada en una zona de muntanya, envoltada per les impressionants serralades del Priorat i la Serra del Montsant, que la converteixen en un lloc molt atractiu per als amants de la natura i els entorns rurals. Limita amb la La Vilella Alta, Cabassers, Gratallops, El Lloar i la Figuera. Pel terme municipal transcorre el riu Montsant, amb un petit embassament, i el riuet d'Escaladei.

Edificis de la Vilella Baixa

Edifici de la Vilella Baixa

Skyline de La Vilella Baixa

Pont de La Vilella Baixa

Pont de La Vilella Baixa

Pont de La Vilella Baixa

Riuet d'Escaladei

Carrer de La Vilella Baixa

Carrer de La Vilella Baixa

Carrer de La Vilella Baixa

Portalada

Carrer de La Vilella Baixa

Carrer de La Vilella Baixa

Plaça de La Vilella Baixa


Església

Església i campanar

Portal amb camps al fons

Plaça de l'església

Plaça de l'església

Església

Carrer costerut

Skyline de La Vilella Baixa

Passarel·la

El carrer que no passa





El Vilosell

El Vilosell
Les Garrigues

Entrada destacada

Castellnou de Carcolze (Alt Urgell)

 

Gramuntell

Gramuntell
La Segarra

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà
Solsonès

Ribelles

Ribelles
Noguera

Tivissa

Tivissa
Ribera d'Ebre