Claravalls (Urgell)

Castell de Claravalls


Claravall és un petit poble de la comarca de l’Urgell, situat a uns 7 km de Tàrrega, la capital comarcal. El seu origen es remunta al segle XI, quan es va consagrar l’església de santa Maria de Guissona, que formava part del seu terme. Després de passar per diverses mans senyorials, el 1969 es va integrar a l’Ajuntament de Tàrrega, tot i que conserva una junta de veïns pròpia.

El poble té un encant especial, ja que conserva l’antiga estructura de recinte emmurat, amb un dels portals d’entrada al clos i el castell que domina la part alta. El castell és una construcció del segle XIII, que va ser reformada al segle XVII i que ara acull un centre cultural. Des del castell es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la plana de l’Urgell i del Pirineu.



Vista de Claravalls

Castell de Claravalls


L’església de sant Salvador és un altre dels atractius del poble. Es tracta d’un temple tardorenaixentista amb reminiscències gòtiques, construït cap al 1680. Presenta una nau rectangular de tres trams i coberta de volta, amb altars laterals amb cor i llotges elevades. Al seu interior hi destaca un retaule de la Transfiguració de Jesús, obra de la pintora Carme Benet Pelegrí. L’església va ser restaurada el 1992 i ara s’hi fan activitats culturals.

A les afores del poble, a l’altra banda de la carretera que uneix Tàrrega amb Agramunt, es troba l’ermita de la Mare de Déu dels Arcs, l’actual temple parroquial. Aquesta ermita és d’origen medieval, però va ser reformada i ampliada al segle XVIII. En el seu interior hi ha la imatge de la Mare de Déu dels Arcs, una reproducció de l’original desapareguda durant la guerra civil. Davant de l’ermita hi ha una creu de terme del segle XVIII.


Castell de Claravalls


Claravall és un poble que té molt a oferir als visitants que busquen tranquil·litat, història i cultura. El poble té una vida associativa activa, amb entitats com el Centre Cultural Claravallenc, l’Associació Cultural Claravall o el Grup Excursionista Claravallenc. A més, el poble celebra les seves festes majors al mes d’agost i al mes d’octubre, amb actes tradicionals com els gegants, els castells o les sardanes.

Claravall és, doncs, un poble amb encant i personalitat, que convida a conèixer-lo i a gaudir del seu patrimoni i del seu entorn natural. Si voleu fer una escapada rural per la comarca de l’Urgell, no dubteu a visitar Claravall, un poble que us sorprendrà.


Castell de Claravalls


Entrada de Claravalls


Carrer de Claravalls

Vista de Claravalls

Edifici de Claravalls

Edificis de Claravalls

Carrer de Claravalls

Carrer de Claravalls

Carrer de Claravalls

Carrer de Claravalls i façana de l'església

Plaça de Caravalls

Carrer de Claravalls

Carrer amb arcades de Claravalls

Portal de Claravalls

Portal de Claravalls

Carrer de Claravalls i castell

Edifici amb arcades

Carrer amb banc

Carrer amb edifici singular

Plaça arbrada de Claravalls

Plaça arbrada amb creu de terme




El Vilosell

El Vilosell
Les Garrigues

Entrada destacada

Castellnou de Carcolze (Alt Urgell)

 

Gramuntell

Gramuntell
La Segarra

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà
Solsonès

Ribelles

Ribelles
Noguera

Tivissa

Tivissa
Ribera d'Ebre