Arbolí (Baix Camp)



Skyline d'Arbolí


Arbolí és un pintoresc poble situat a la comarca del Priorat. Rodejat de les majestuoses muntanyes de la Serra de la Mussara i envoltat d'un paisatge natural impressionant, aquesta localitat captiva els visitants amb la seva bellesa natural i l'encant d'un poble tranquil.

També és conegut per ser un destí popular entre els amants de l'escalada, ja que ofereix un entorn privilegiat per a aquest esport. Les seves parets de roca i les seves vies d'escalada atrauen escaladors de tot el món.

Aquesta població del Priorat, també és un lloc perfecte per a aquells que busquen estar en contacte amb la natura. Els voltants del poble ofereixen nombroses rutes de senderisme i bicicleta de muntanya, que permeten als visitants explorar els boscos, les fonts i les impressionants vistes panoràmiques de la zona. És un lloc ideal per connectar amb la natura i gaudir de l'aire lliure.

El nucli antic d'Arbolí conserva encara l'encant i la tranquil·litat d'un poble rural tradicional. Les seves cases de pedra i carrers empedrats ofereixen una atmosfera autèntica i conviden a passejar tranquil·lament pel seu entramat urbà. Es pot admirar l'arquitectura tradicional i descobrir petites places i racons pintorescs al llarg del recorregut.



Carrer sobre barranc


Una visita obligada és l'església parroquial de Sant Andreu, un edifici destacat que data del segle XVIII. Aquesta església presenta elements arquitectònics interessants i és un exemple del patrimoni religiós de la zona.

Arbolí també és conegut per les seves festes tradicionals, com ara la Festa Major, que se celebra en honor al seu patró, Sant Andreu. Durant aquestes festivitats, els habitants del poble i els visitants es reuneixen per gaudir de música en directe, danses tradicionals i activitats culturals.

En resum, Arbolí és un poble encantador que ofereix una combinació perfecta de bellesa natural, activitats a l'aire lliure i encant rural. Tant si ets un amant de l'escalada, un senderista apassionat o simplement busques un lloc tranquil per escapar de l'estrès de la vida quotidiana, Arbolí és un destí que val la pena explorar.



Carrer, edificis, bar, terrassa


Limita amb els termes de Vilaplana, La Febró, Alforja, Siurana i Cornudella, i es troba al sector sud-occidental de les Muntanyes de Prades. Arbolí celebra la seva festa major el primer cap de setmana del mes d'octubre i al gener se celebra la festa major d'hivern, coincidint amb la festivitat de Sant Pau. La població es troba a uns 40 quilòmetres cap a l'oest de Tarragona i a 132 quilòmetres cap al sud-oest Barcelona.


Església parroquial de Sant Andreu

Carrer d'Arbolí

Carrer d'Arbolí

Església parroquial de Sant Andreu

ºCasa del poble

Carrer amb vistes

Cases del poble

Casa de pedra

Vista del poble

Vista del poble i marges

Carrer amb campanar

Carrer amb plantes

Carrer d'Arbolí

Carrer costerut

Carrer costerut




El Vilosell

El Vilosell
Les Garrigues

Entrada destacada

Castellnou de Carcolze (Alt Urgell)

 

Gramuntell

Gramuntell
La Segarra

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà

Església de Sant Miquel de Fontanet, Torà
Solsonès

Ribelles

Ribelles
Noguera

Tivissa

Tivissa
Ribera d'Ebre